A Habitat for Humanity Magyarország lakhatási kérdésekkel foglalkozó blogja

Otthont mindenkinek!

Az óceánt is átrepülik egy építkezésért

2013. augusztus 21. - Habitat for Humanity Magyarország

biff_onkentes_blog_1.jpgIdén is külföldről jött az önkéntes építkezők többsége, akikkel Vác környékén hőszigeteljük rászoruló családok házait. Sokan jönnek Európából is, de a többség még az óceánt is szívesen átrepüli egy jó építkezés kedvéért. Sőt, vannak, akik akár évente többször is megteszik ezt. Biff Houldin, az "Öreg" rendszeresen toboroz és hoz önkéntes csoportokat az Egyesült Államokbeli Pennsylvaniából. Legutóbb Nagymaroson építkeztek velünk.

Biff Houldin 73 éves, az amerikai Pennsylvaniában él. A lakóhelyén ő működteti a helyi Habitat szervezetet, ami  bár kicsi, de aktív közösség. Helyben is  vannak programjaik a lakhatási szegénység csökkentése érdekében, de évente 2-3 alkalommal csoportot toboroz az Egyesült Államok különböző államaiból, és elrepülnek a világ azon részére, ahol még nagyobb szükség van a segítségükre. Gyakran mennek Portugáliába, Costa Ricába, Lengyelországba, de a kedvenc célpontjuk Magyarország és a magyar Habitat.

1011405_10151779983931385_95698333_n.jpgBiff kiváló csapatvezető, jó érzékkel válogatja össze a csapattagokat, akik 20 és 70 év közöttiek, mégis egy csapatot alkotnak, jó hangulatban, igazi közös munkával töltik el az építkezésre szánt hetet. Nemcsak a csapatépítésben jó, hanem az építkezésben is nagy tapasztalatra tett szert, így embereivel valóban hatékony és hasznos munkát végeznek el, közel azonos szinten a szakemberekkel.

Idén Nagymaroson töltöttek el egy hetet a Habitat for Humanity Magyarország csapatával közösen. A Mester-Bodor család házát szigetelték. Saját költségen utaztak, maguknak fizették a szállást és az étkezést, és a többi önkéntes csoporthoz hasonlóan adománnyal is hozzájárultak az építkezések folytatásához, a hőszigetelési program kibővítéséhez.

935869_10151779982181385_2003766955_n.jpgMiért vállalkoznak minderre? Világot látnak, utaznak, jó társaságban vannak, hasznosnak érezhetik magukat, örömet és kézzelfogható segítséget nyújthatnak olyanoknak, akiknek igazán szükségük van rá. Nincsenek ezzel egyedül! Idén ... külföldi önkéntes segített eddig az építkezéseinken, és ... vendéget várunk még. Mindannyiuknak köszönjük az eddigi munkát!  Biffnek pedig ezúton is szeretnénk külön köszönetünket kifejezni. Visszavárjuk őt.

A bejegyzés trackback címe:

https://habitat.blog.hu/api/trackback/id/tr585469447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása