A Habitat for Humanity Magyarország lakhatási kérdésekkel foglalkozó blogja

Otthont mindenkinek!

Lehetőséget kaptak és tudnak élni vele

2016. május 20. - Habitat for Humanity Magyarország

„Teljesen megkönnyebbültem, nincsenek szorongásaim, mert már biztonságban tudhatom a gyerekeimet.” – meséli Csaba, aki családjával áprilisban költözött a Habitat Második Esély programjának segítségével átmeneti otthonból szociális bérlakásba.

Látogatásunkkor a nagymama éppen süteményt süt a konyhában, a finom illat betölti a szoba-konyhás lakást. Csaba és párja, Annamari két gyermeket nevel: a tinédzser Vanesszát és kishúgát, Biankát. A családnak soha nem volt saját lakása. Csaba és Annamária keményen dolgoztak azért, hogy megadják gyermekeiknek mindazt, amire szükségük van. A magas albérlet árak miatt azonban csak a SZÉRA által fenntartott családok átmeneti otthonában találtak megfizethető lakhatási lehetőséget. Itt kerültek kapcsolatba a Habitat for Humanity-vel, melynek Második Esély programja otthontalan családokat segít szociális bérlakáshoz

csaba_045.jpgA Szociális Rehabilitációs Alapítvánnyal együttműködésben a Procter and Gamble támogatásával és Zugló Önkormányzatának segítségével tudta a Habitat 2015-ben  Második Esély programját megvalósítani és ezzel új életet biztosítani Csabának és családjának..

„Mióta beköltöztünk, közelebb kerültünk egymáshoz.”  – meséli Annamari, hogy mi minden változott meg az életükben azóta, mióta végre saját otthonukban élhetnek. A szállón csak 3 órán keresztül fogadhattak látogatót, most viszont a nagymama nagyon sokat tud segíteni. Biankát már beíratták az óvodába, és Annamari reméli, hogy a kislány hamarosan elkezdhet oviba járni, hogy ő teljes munkaidőben dolgozhasson.

Az egyik lehetőség hozza a másikat

Csabát a munkáltatója beiskolázta autóvezetői tanfolyamra, így most a munka mellett tanul és örül, hogy megszerezheti a jogosítványt. A jogosítvánnyal a cégen belül is több lehetősége lesz, ez előrelépést jelent. „A szálló messze volt, nehezen tudtam volna még a tanfolyamra is külön bejárni onnan, meg nem is tudom hová mentünk volna, ha letelik az idő. Lehet, hogy a munkámat is ott kellet volna hagynom.”  – meséli Csaba, ugyanis az átmeneti szállókon csak korlátozott ideig lakhatnak a családok.

csaba_031.jpg

Csabáéknak további tervei is vannak: szeretnék majd galériával bővíteni a lakást, hogy Vanesszának, a nagylánynak is külön tere lehessen. Neki is közelebb van az iskola, most már a barátai is meg tudják látogatni és nem szégyelli már, hogy hol laknak.

„Mivel lehetőséget kaptunk, szeretnénk megmutatni, hogy meg is érdemeltük és tudunk építeni a lehetőségre. Azt is szeretnénk, ha mások is kapnának ilyen lehetőséget és tudnának élni vele, haladni úgy, mint mi.”– mondja búcsúzóul Csaba.

A Habitat Második Esély programja idén is folytatódik. Kérjük, add adód 1%-át a Habitat for Humanity-nek, hogy minél több családnak biztosíthassunk méltó otthont!

Adószám: 18672772-2-42

csaba_005.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://habitat.blog.hu/api/trackback/id/tr648734928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Faliszek Antalné Lili 2016.05.31. 09:49:20

Szivbôl örülök jó csalàd!!!

Rikardo Daroczi 2016.07.01. 22:27:11

Hogyan lehet felvenni a kapcsolatot ezzel a programmal??????
süti beállítások módosítása