A Habitat for Humanity Magyarország lakhatási kérdésekkel foglalkozó blogja

Otthont mindenkinek!

Bianka eddig nem tudta mit jelent a szó: otthon

2016. május 10. - Habitat for Humanity Magyarország

Mi a Habitat for Humanity-nél azért dolgozunk, hogy minden gyermek, így Bianka is biztonságos otthonban nőhessen fel. Áprilisban a Habitat Második Esély programjának köszönhetően Bianka és családja szociális bérlakásba költözhetett családok átmeneti otthonából.

bianka_1.jpg

Csaba és Annamária két gyermeket nevelnek: a tinédzser Vanesszát és kishúgát, Biankát. A családnak soha nem volt saját lakása. Csaba és Annamária keményen dolgoztak azért, hogy megadják gyermekeiknek mindazt, amire szükségük van. Egyvalamit azonban ők sem tudtak segítség nélkül: otthont teremteni a gyermekeik számára.

A család vidékről költözött Budapestre, hogy rendszeres munkát találjanak. Szülőfalujukban csak a nyári szezonmunkánkra lehetett számítani, Csaba viszont jobb életet, kiszámíthatóbb jövőt szeretett volna gyermekeinek teremteni. A fővárosban munkát mindketten találtak, de keresetükből megfizethető, fenntartható albérletre már nem futotta. Családok átmeneti szállóján találtak csak olyan lakhatási lehetőséget, amit megengedhettek maguknak: itt viszont csak korlátozott ideig lakhatnak a családok. Így évekig szállóról szállóra költözött a család.

„Sokat gondolkoztunk azon, hogy innen hova? Örökös bizonytalanságban telt az életünk.”- mesélte Annamari.

2015-ben a Szociális Rehabilitációs Alapítvány otthonában lakva kerültek be a Habitat Második esély programjába, ami lakhatásukat vesztett családokon segít. A Habitat, a lakást felajánló önkormányzat és önkéntesek segítségével egy lerobbant állapotú szociális bérlakást újított fel számukra. A munkálatokból Csaba és Annamari is kivette a részét.

00256131.jpegA Szociális Rehabilitációs Alapítvánnyal együttműködésben a Procter and Gamble támogatásával és Zugló Önkormányzatának segítségével tudta a Habitat 2015-ben  Második Esély programját megvalósítani és ezzel új életet biztosítani Csabáéknak.

„Megható volt együtt dolgozni az önkéntesekkel, akik azért segítettek, hogy nekünk otthonunk legyen!” –mesélte Csaba.

A szoba-konyhás lakás felújítása a tervezettnél több időt vett igénybe, így hosszú várakozás után, tavasszal tudott a család beköltözni. „Még most sem hiszem el, hogy lett egy hely, amire azt mondhatjuk, hogy az otthonunk.”- mondta már az új lakásban Annamari.

A Habitat Második Esély programja idén is folytatódik. Kérjük, add adód 1%-át a Habitat for Humanity-nek, hogy minél több családnak biztosíthassunk méltó otthont!

Adószám: 18672772-2-42

372_2016_02_12_09_53_28_annamriabiankascsabaleendotthonukajtajban.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://habitat.blog.hu/api/trackback/id/tr208703336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.05.12. 09:49:25

Királyság!
Tiszteletem mindenkinek, aki ebben részt vett!

(Zárójelben. Tapasztalattal bírok. 19 évig voltam állami gondozott, 1982-ben, egy darab 2000 forintos ruhautalvánnyal a zsebemben kerültem ki gyakorlatilag az utcára. 1986-ban, hosszúnak ígérkező harcomat megkezdve sátrat bontottam az Országház terén, amely meglepő módon néhány rendőrségi atrocitásokkal fűszerezett hónapot követően pozitív eredménnyel járt. 11 négyzetméter. Ennyit kaptam az államtól, mely 19 évig nevelt.Természetesen ma már nem ez a helyzet, mindent a saját erőmből építettem fel magam körül - több-kevesebb sikerrel.)

Még egyszer.
Maximális elismerésem minden közreműködőnek!
süti beállítások módosítása