A Habitat for Humanity Magyarország lakhatási kérdésekkel foglalkozó blogja

Otthont mindenkinek!

Húsz Habitat nagykövet futott idén a méltó otthonkért

2018. április 25. - Habitat for Humanity Magyarország

Idén áprilisban is rajthoz álltak a Habitat for Humanity jótékonysági futói a 33. Telekom Vivicittá Városvédő Futáson. A kétnapos eseményen négy távon rendeztek versenyt, amit az edzés mellett adománygyűjtő kampány előzött meg. A 20 jótékonysági futó több mint 830 ezer forintot gyűjtött össze, melyből szociális bérlakásokat fogunk idén is felújítani rászoruló családoknak.  

futok_kicsi.jpg

„Heti négyszer futottunk 11 kilométert apával és így készültünk a versenyre. A rajt előtt pedig bemelegítettem és kocogtam, hogy le ne merevedjek” – mondta Pongrác, a Habitat legfiatalabb jótékonysági futója. Mint meséli, áprilisban lett 10 éves és ezért a 10 kilométeres távot választotta. 47 perc alatt ért célba, ilyen jó eredményre ő maga se számított a verseny előtt. Bár elfáradt, jövőre ismét rajthoz szeretne állni a Habitat színeiben.  

pongi_pici.jpg

Jótékonysági futóink hónapok óta készülnek a versenyre és februárban kezdtek el adományokat gyűjteni a szervezet javára. Volt, akinek néhány nap alatt összejött a kitűzött célösszeg.

kozoskep_kicsi.jpg

A kétnapos rendezvényen ott voltak a Habitat munkatársai és szurkolással bíztatták a futókat. A szervezet sátránál egyedi kitűzőket lehetett készíteni és színező is volt a gyerekeknek. A futók ott pihenték ki a versenyt és osztották meg egymással az élményeket.

sator_kicsit.jpg

Andrásnak ez volt az első jótékonysági futása, így számára minden új volt.

„Jó érzés volt, hogy futás közben szurkoltak, doboltak vagy vizet adtak. Találkoztam Habitatosokkal is a verseny alatt, integettünk egymásnak. Heti egyszer készültem a versenyre, a Gellért-hegyre futottam fel a Kálvin tértől. Nagyon hosszúnak tűnt a táv, azt éreztem, hogy ez több mint 10 kilométer, de nagyon szép helyek mellett futottunk el.” – mesélte a verseny után.

 

andras_kicsi.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://habitat.blog.hu/api/trackback/id/tr6813869276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása