A Habitat for Humanity Magyarország lakhatási kérdésekkel foglalkozó blogja

Otthont mindenkinek!

Mit építünk? Habitat házak a világ körül

2017. február 09. - Habitat for Humanity Magyarország

A Habitat for Humanity a világ 70 országában dolgozik azért, hogy minden ember egészséges, megfizethető, méltó otthonban élhessen. Az 1976-os alapítása óta a szervezet 9,8 milllió, mondhatni egy "magyarországnyi" embert segített méltó otthonhoz világszerte. Összeállításunkban a világ minden tájáról hoztunk olyan házakat, amelyet a habitat munkatársai és önkéntesei építettek. 

1_zambia.jpg

@Zambia: A lakhatási hiány Afrika déli részén elképesztő méreteket ölt. Az ENSZ becslései szerint a környékbeli városokban 1.3 millió, míg a vidéki területeken további 1.5 millió lakóegységre lenne szükség, hogy minden rászorulónak legyen fedél a feje felett. 

2_fulop-szigetek.jpg

@Fülöp-szigetek: Több millió ember marad lakhatás nélkül évente a hurrikánok és természeti katasztrófák áldozataként. Ez a probléma hívta életre a Habitat "disaster response" programját, aminek keretében falvak épülnek újjá és emberek kapják vissza az otthonukat. 

3_nepal.jpg

@Nepál: A Habitat 1997 óta épít Nepálban is, mikrofinanszírozási hitelprogramjának köszönhetően otthonok (sz)épülnek meg. 

4_nicaragua.jpg

@Nicaragua: A Global Village önkéntesprogram keretében évente több, mint 2 millióan építenek önkéntesen a világ 40 országában. 

5_haiti.jpg

@Haiti: Hét éve pusztított az egyik legerősebb hurrikán a Haiti térségben milliókat földönfutóvá téve. A Habitat helyi szervezete több, mint 55 ezer családon, 270 ezer emberen segített építkezési és közösségformáló programjaival. 

 

6_magyarorszag.jpg

@Magyarország: Több százezer magyar háztartás él energiaszegénységben, vagyis nem tudja kifűteni a saját ingatlanát. A Habitat for Humanity Magyarország hőszigetelési programjában részt vevő öt családnak a felújítás után akár 30-40%-kal csökkentek a fűtés költségei. Az így elért megtakarításból vissza tudták törleszteni a hőszigetelés kedvezményes költségeit.

Érdekel mivel foglalkozik a Habitat a világ körül?

További történetekért, érdekességekért látogass el a Habitat for Humanity nemzetközi oldalára:

http://www.habitat.org/stories

 

A bejegyzés trackback címe:

https://habitat.blog.hu/api/trackback/id/tr6912239866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása