A Habitat for Humanity Magyarország lakhatási kérdésekkel foglalkozó blogja

Otthont mindenkinek!

Berki Krisztián küldetése

2016. december 17. - Habitat for Humanity Magyarország

Berki Krisztián olimpiai bajnok és a Habitat  nagykövet motivációiról olvashattok az Instyle magazin decemberi számában és itt blogunkon is. :)

dsc_2322.jpg

Vallomás: „Senki sem érdemel olyan büntetést, hogy az utcán lakjon. Ezt a programot azért tartom nagyon sokra, mert nemcsak szavakban hívja fel a figyelmet erre a komoly problémára, hanem valós tettekkel igyekszik javítani a rászorulók életén. A Habitat önkéntesek segítségével több használaton kívüli önkormányzati bérlakást is felújított már, amelyekbe korábban fedél nélkül vagy rossz körülmények között élők költözhettek. Szívesebben állok olyan kezdeményezések vagy ügyek mellé, amelyekben végigkövethetem azt is, mi és hogyan jut el az emberekhez. A Habitat Elsőként Lakhatást! programja pontosan ilyen, ezért áll közel hozzám.”

A kezdet:  „Lassan két éve vagyok nagykövet, így már sok mindennel és mindenkivel találkoztam. Megismertem a Habitat nagyszerű munkatársait, önkénteseit, a támogató cégeket, partnereket. Az egyik alkalommal Amerikából érkezett önkéntesekkel is beszélgethettem, ami hihetetlen élmény volt számomra, hiszen kiderült, hogy több ezer kilométert utaztak a saját költségükön csak azért, hogy magyar rászorulóknak segítsenek a otthont teremteni.."

img_0525.JPG

Így segíthetsz:  „Nem szabad elsőre ítélni, nem szabad azt gondolni, hogy  az utcán élő emberek egyben alkoholisták vagy rossz emberek. Sokszor kiderül, hogy ők is értékes tagjai lennének a társadalmunknak, csak egyszerűen valami miatt lehetetlen helyzetbe kerültek és elveszítették a fedelet a fejük fölül. Igazi segítség a megfizethető lakhatási lehetőség lenne, de azt is tapasztaltam, hogy nemcsak  a nagy volumenű támogatás  számít. Olykor legalább ennyire fontos a figyelem, a két dolgos kéz, az apró gesztusok és ajándékok. Mindennek nagyon örülnek a bajban lévő emberek, ha látják, hogy tényleg szívből jön a segítség és szerintem ez a legfontosabb az egészben.”

Az aktualitás: Ahogy fentebb olvashattad, a rászorulók mindennek örülnek. Az alapítvány munkáját támogathatod pénzbeli adománnyal, telefonhívással vagy az 1360052 számra SMS küldésével, de  online is küldhetsz adományt, továbbá jelentkezhetsz önkéntesnek is.

 

Támogasd a Habitat for Humanity Magyarországot, hogy minél több lakhatási szegénységben élő emberen segíthessünk!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://habitat.blog.hu/api/trackback/id/tr7712008240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása