A Habitat for Humanity Magyarország lakhatási kérdésekkel foglalkozó blogja

Otthont mindenkinek!

Miért jó önkénteskedni?

2015. augusztus 21. - Habitat for Humanity Magyarország

Az a boldogság, összetartás és jókedv, ami önkénteseinkből árad, mindig azt hiteti el velünk, hogy ők is kaptak valami értékeset az önként vállalt kemény munka során.

A Habitat for Humanity Magyarországnál kiemelten fontos értéknek tekintjük az önkéntességet: felújítási munkáinkat önkéntes csoportokkal végezzük és ügyfeleinket is bevonjuk a tevékenységekbe. Mélyszegénységben élő ügyfeleink eddig több mint 2000 órát töltöttek önkéntes munkával. Nemzetközi szervezetünk legodaadóbb és leghíresebb önkéntese Jimmy Carter, aki évtizedek óta minden évben két kezével segíti a világszerte a helyi Habitat szervezetek építkezéseit. Sok hollywoodi sztár is dolgozott már a Habitat építkezésein, többek között Brad Pitt, Susan Sarandon vagy Rob Lowe. Itthon is sok híres és elismert ember állt már ügyünk mellé és Berki Krisztián olimpiai bajnokunk is segített felújítási munkánkban.

brad2.jpg

A Global Village program önkéntesei

A Habitat for Humanity nemzetközi önkéntes programjának segítségével utazni és segíteni vágyó emberek juthatnak el távoli országokba. A program kapcsolatot teremt a világ más-más részein élők között, segít abban, hogy különböző kultúrájú emberek megismerjék egymást. A program önkéntesei nagyszerű emberek, akik azért jönnek Magyarországra, hogy olyanok házait építsék, akiket nem is ismernek, bár az itt töltött idő alatt csodálatos barátságok szoktak kialakulni.

onkentesek.jpg

 2014-ben is sokat köszönhettünk hazai önkénteseinknek:

  • Hőszigetelési programunkban Vácott helyi önkéntesek segítettek
  • HabitatPont programunkban a Prezi munkatársai segítettek kerti árnyékszékeket építeni
  • American International School Budapest diákjai
  • Prologis Magyarország munkatársai
  • Saint-Gobain Vállalatcsoport munkatársai
  • Dorrance Scholarship Team ösztöndíjas diákjai
  • GE Hungary Kft. munkatársai
  • Nyílt napunkon a BME Két Tanítási Nyelvű Gimnázium diákjai és a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai vettek részt  

Önkénteseink szerint ezért nagyon jó érzés másokon segíteni:

A bejegyzés trackback címe:

https://habitat.blog.hu/api/trackback/id/tr607698080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása