A Habitat for Humanity Magyarország lakhatási kérdésekkel foglalkozó blogja

Otthont mindenkinek!

Közösségi felújítások – avagy mit csinálunk HabitatPont porgramunkban?

2015. augusztus 15. - Habitat for Humanity Magyarország

Büszkeség, szaktudás és összefogás -sikertörténetek a szegregátumban.

 A HabitatPont komplex szolgáltatást nyújt a mélyszegénységben élő közösségek számára: tanácsadással, szerszámkölcsönzéssel és közösségépítéssel segíti a résztvevő családokat abban, hogy önállóan, de egymást is segítve képesek legyenek javítani lakhatási körülményeiken.

nonap2.jpg

2014-ben három helyszínen: Bagon, Mátraverebélyben és a Baranya megyei Ág községben összesen 62 mélyszegénységben élő család ingatlanán 74 javítási/felújítási projektet támogattunk, amelyekben ügyfeleink összesen 3100 órát töltöttek egymás otthonainak felújításával.A számok mögött dolgos családok állnak, akik tetőket javítottak, hogy ne ázzanak a falak és nyílászárókat cseréltek, hogy ne fázzanak a gyerekeik télen. Életek változtak meg ott, ahol fürdőszobát alakítottak ki és gyermekek először fürödhettek kádban. 

Idén Mátraverebélyen és Bagon ismét elindult programunk, melynek célja, hogy télre kifűthető és biztonságos legyen a résztvevők otthona és annak környéke.


Mátraverebélyen 30 család jelentkezett a programra, Bagon 16 családdal indult el az idei munka. A résztvevők április óta rendszeresen önkéntes munkát végeznek és ezzel gyűjtik a kedvezményes vásárlásra jogosító pontokat. 
Idén az alábbi csomagokból választhatnak a családok: 
- nyílászáró csere
- tetőjavítás
- kéményjavítás
- kerítés építés
- kályha 
- betonozási munkák


A közös munka eredményeként nemcsak az életkörülmények javulnak: a közös és sikeres felújításoknak köszönhetően a programhoz csatlakozott emberek hinni kezdenek magukban és egymásban.

A bejegyzés trackback címe:

https://habitat.blog.hu/api/trackback/id/tr47698024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása