A Habitat for Humanity Magyarország lakhatási kérdésekkel foglalkozó blogja

Otthont mindenkinek!

NEM OKÉ – magyar lakhatási adatok

2015. május 15. - Habitat for Humanity Magyarország

A Te adód 1%- a is hozzájárulhat ahhoz, hogy az utcán élő emberek lakásba költözzenek, szegénységben élő családok kályhát építhessenek, kijavíthassák a beázó tetőt vagy lecserélhessék a rosszul szigetelő ablakokat.

NEM OKÉ – magyar lakhatási adatok

 

hajos.jpg

Hajós András szociológusként végzett, így sokat tud arról, hogy a lakhatási problémák milyen hatással vannak emberi sorsokra. „Fiatal éveimben, amikor elég sok őrültséget csináltam, sok mindentől tartott vissza az, hogy nekem volt gyerekszobám. Mindig volt az éjszakának, a balhénak egy olyan pontja, amikor egy belső hang azt mondta nekem, hogy most jobb lesz már otthon. Azt hiszem a fiatalkori bűnözés ellen is sokat használna, ha minden gyereknek lenne olyan otthona, ahová érdemes hazamennie.” –mondta Hajós András.

berkikrisztian_bg_800.jpg

„Megdöbbentő, hogy ma Magyarországon 600 000 ezer gyermek otthona penészes, mert beázik, kétszázezer gyerek otthonában pedig nincs WC, fürdőszoba. Fel kell hívnunk a közvélemény figyelmét erre a problémára, hogy változtatni tudjunk rajta!” – vallja Berki Krisztián olimpiai bajnokunk, a Habitat Elsőként Lakhatást! programjának nagykövete.

szekeresnora_bg_800.jpg

Szekeres Nóra szerint sincs ez így rendben: ."Ma Magyarországon rettenetesen sok gyermek él túlzsúfolt körülmények között. Számomra gyermekoromban az, hogy magamra csukhattam a szobám ajtaját, óriási gondolati szabadságot is adott. Azt hiszem, hogy minden gyerek arra vár a nap végén, hogy hazaérve ezt megtehesse.”- nyilatkozta Szekeres Nóra.

 OKÉ – méltó otthonokért dolgozni

A Habitat for Humanity Magyarország azért dolgozik, hogy mindenkinek méltó otthona legyen. Felújítási munkával, olcsó építőanyaggal, szerszámok biztosításával, szaktudás átadásával, önkéntes munkával közvetlen segítséget nyújtunk a rászorulóknak, szakpolitikai javaslatainkkal pedig a döntéshozókat próbáljuk meggyőzni egy igazságos lakáspolitika kialakításának fontosságáról.

Kérjük add adód 1%-át a Habitat for Humanity-nek!

ADÓSZÁMUNK: 18672772-2-42

A bejegyzés trackback címe:

https://habitat.blog.hu/api/trackback/id/tr1007461814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gizmo26666 2015.05.15. 20:04:55

Az orkon kívül van egy másik Berki is?
süti beállítások módosítása